Sunday, February 17, 2013

Lekcija o požrtvovanosti


Pogotovo nama ovdašnjima, gde se vrhunac "požrtvovanosti" uglavnom otelotvoruje u vilenjenju po internetu, eventualno skupljanju peticija.

(nažalost, nemam pravo da izuzmem sebe iz "ovdašnjih")




Maskirani napadači napali budući rudnik zlata

Oko 40 maskiranih napadača napalo je u toku noći subota na nedelju budući rudnik zlata na severu Grčke. Zapaljene mašine i kancelarije, nema povređenih


Oko 40 maskiranih napadača napalo je noćas budući rudnik zlata na severu Grčke, zapalivši mašine i kancelarije, saopštile su u nedelju grčke vlasti.

Stanovnici su već dugo protiv plana izgradnje rudnika zlata i fabrike za preradu u Skurijesu na poluostrvu Halkidiki, tvrdeći da će to dovesti do uništenja prirodne sredine i netaknute šume u toj oblasti, što će se negativno odraziti na turizam i druge lokalne aktivnosti poput poljoprivrede, stočarstva i ribolova.

Vlasnik 95 odsto rudarske kompanije "Helas gold" je kandaska rudarska kompanija "Eldorado gold", a preostalih pet odsto grčka građevinska kompanija "Aktor".

Grčka vlada želi da privuče što više stranih investicija zbog velike finansijske krize u zemlji.

Vatrgoasci i policija su saopštili da su napadači posle ponoći upali u objekte budućeg rudnika, koristeći zapaljive bombe i tečnost da bi zapalili mašine, vozila i kontejnere koji se koriste kao kancelarije, pričinivši veliku štetu.

Policija je jutros privela 27 ljudi na ispitivanje u lokalnu policijsku stanicu, ali niko nije uhapšen, prenosi AP.
Vlasti su saopštile da je jedan radnik obezbeđenja, koji je čuvao objekat, potražio lekarsku pomoć u bolnici zato što je izudaran.

"Helas gold" ima licence za vađenje rude u oblasti površine 317 kvadratnih kilometara koja je bogata rezervama olova, cinka, srebra, zlata i bakra.

Izvor: Novosti


No comments:

Post a Comment